Lamp aansluiten blauw zwart

De blauwe draad komt dan natuurlijk op de blauwe. Er is een regel in de elektrotechniek die . Ik wil een plafondlamp (Tross van Ikea) aansluiten. Ik kom echter niet uit met de draadkleuren.

Wilt u de lamp toch op een andere plek?

Dan kunt u het beste werken met een kabel of kabelgoot. Dit is geen fraai gezicht. Deze loopt dan over het plafond. In de centraaldoos bevinden zich de elektra-draden.

Voor een lamp is dit meestal een zwarte schakeldraad en een blauwe nuldraa soms zit er ook een aardecontact . Hey, Ik ben mijn nieuwe verlichting aan het hangen. Nu weet ik niet juist, hoe mijn plug moet aangesloten worden omdat er niets staat.

Ik heb mijn originele blauwe en zwarte draad en die moeten aan mijn plug komen. Lamp aansluiten in kast op blauw – zwarte draad. Lamp ophangen – kleuren van de elec.

Bufret Lignende Oversett denne siden 29. Ik heb hier een lamp van de ikea liggen, en daar moeten stroomdraden in. Wat ik tegenkwam is blauw draad doortrekken van de lamp naar de schakelaar, dan heb ik draden. Ook een voorstel de zwarte in de lamp aansluiten op de blauwe.

Ik heb nog nooit een kabel doorgetrokken, ben ook geen electrische wizzkid. De basis kleuren van elektra draden. De kleuren van de draden. Er zijn kleuren draden die gebruikt worden bij elektra. Zorg er hierbij voor dat de zwarte draad van de lamp tegenover de zwarte draad uit het plafond komt te zitten.

De zwarte is de schakeldraad tussen de schakelaar en de lamp. Voor blauw (of bruin) geldt hetzelfde. Duw de draden goed aan en draai de schroefjes stevig vast.

Als je een aardedraad hebt, dan monteer je die op de lamp zelf.

Meestal zit de aansluiting hiervoor op het . De lamp die ik wil aansluiten heeft blauwe en rode draad. Uit de muur komen vijf. Als ik de éérste draden die uit de muur komen aansluit brand de lamp maar kan ze nizr uitschakelen (aan uit doen lichtschakelaar). Denk kleuren draden uit muur van links naar rechts : zwart , grijs.

Bevestig bij elke lamp aan de ene fittingpool een blauwe nuldraa aan de andere pool een zwarte schakeldraad. Indien de lamp geaard is sluit u ook de aarde aan. Verbind alle zwarte schakeldraden . Een voorziening moet bijvoorbeeld worden gemaakt wanneer men een aansluitsnoer met stekker aan een wandlamp wil aansluiten.

Een blauwe draad ontbreekt. De twee draden zitten samen in een kroonsteentje, dus het lijkt erop alsof de vorige bewoner deze twee draden heeft gebruikt om zijn lamp op . Vanuit de centraaldoos zitten er meestal draden op de kroonsteen aangesloten, een blauwe en een zwarte. Aan de lamp zit een blauwe en een zwarte of bruine draad. Sluit de blauwe draad van de lamp aan op het contact van de. Ik ben op de slaapkamer een nieuwe lamp aan het ophangen,althans dat probeer ik.

U verbindt de blauwe draden weerom met elkaar door middel van rapidklemmen. De bruine of zwarte draad die naar de lamp vertrekt, sluit u aan op de diepst gelegen schroef L. Tot slot verbindt u hier ook de aardingsdraden met elkaar . Twee lampen aansluiten op één dubbele lichtschakelaar. Eén lamp , twee schakelaars . Zwart – Schakeldraad (na schakelaars en tussen schakelaar en lamp ). Zet de draden van de lamp ook op het kroonsteentje ( zwart aan bruin, blauw aan blauw ) en schuif de plafondkap tegen het plafond.